Turebergsgrottan

Stannade till vid ett ställe utanför flen, mellösa, hälleforsnäs (alltså alla dessa byar som är samma ställe egentligen, its a mess) som skulle ha en grotta man kunde gå in i!! 
Vi klättrade rakt in allihopa, ramlade fram över stenar i mörkret och mobillamporna räckte knappt till. Kicki hade klackskor på sig men tog sig fram ändå
 Vid ett ställe fanns det en stege som ledde längre ner i grottan och så fick man hitta olika vägar ut. Var så rädd att fladdermöss skulle flyga in i mitt huvud och typ gnaga i ens hår men slapp det
Okej så detta är min far. Som kommer ut ur ett 7-9 meters djupt HÅL. inte en grotta utan HÅL- stup WHATEVER. efter att ha - listen up- TAPPAT SIN MOBIL NER I EN BERGSPRICKA? :) han skulle lysa ner och tappar då mobilen. Jag och kicki som går efter pga sämst skogsskor i hela världen hör Fredrik ropa att pappa har hoppat ner efter mobilen??? Så när vi kommer upp är pappa borta ner i något dödshål och ber oss "ring min mobil så jag kan följa ljudet och ljuset" .. och HAN HITTAR DNE? sju meter ner???  I ETT HÅL? sen ålar han sig upp igen med sin heltsjukt hela mobil utan sprickor. 
Forest fashion
Men så otroligt fint ställe, alla man kan älska MOSSA, ORMBUNKAR, GROTTOR??? jättecoolt ställe faktiskt. 10/10 för det fanns varken insekter eller fladdermöss där inne. Eller typ en sovande björn.
 

tre och en halv dag i katrineholm

Åkte ner med Fredrik till Katrineholm för att få träffa släkt och familj. Sånt där man kan göra lite när man vill nu när man är arbetslös (hej anställ mig)
Vi kom med tåget på tisdag eftermiddag och spenderade kvällen i deras äppelträdgård. Vi klinkade glas och hade det mysigt
På onsdagen så åkte vi till farmor på besök. Hjälpte henne plocka bort en miljon äpplen från marken som älgarna ska få. Förra året så grävde dom upp farmos trädgård och nu i år har det mystiskt börjat växa hampaplantor på innegården??? så roligt tbh. Men återigen fika i trädgården och ha de gött
På hemvägen så sa pappa att det fanns en grotta i skogen så OBVIOUSLY var vi tvugna att stanna för att vandra in och kolla. Men mer om det sen
Lantis grillning med egen odlad potatis Kicki gick och drog upp ur jorden. ALLTSÅ live for that. Så sjukt goda små potatisar, vissa var som vindruvor. Gullebullepotatisar.
På torsdagen åkte vi hem till mamma och vidare ut till mormor och morfar med mein broder Tim. Bästa traditionen i vår familj: äta efterrätt innan själva maten. Så mormor hade bakat rabarberpaj åt mig (xoxo) som vi åt på verandan. Sen lagade mamma mat, ugnstekt blomkål och potatis med vitlöksörtsmör och friterade tofu, hade sånt extremt matkoma efter allt det men det var så värt. 
Saknar släkten väldigt mycket och det suger att bo långt bort/ha dumt schema så man inte hinner ses så ofta. Känns som en årlig grej liksom. 

Gysinge länskonst

25 augusti var det vernissage för länskonst som jag var stipendiat till. Jag jobbade med naturen (som vanligt) och det förgängliga med den. "sommaren som var" var titeln på tre utav mina vävar. Jag har jobbat med maskrosor, tistlar och ormbunkar- sånt som inte varar. Maskrosorna som växer fort och dör ännu snabbare med sina frön i vinden. Svårt att jobba med utan att det gör sönder mellan fingrarna. 
Tänker på bränderna som vart i sommar. Hur så mycket skog, natur och folk hem har försvunnit upp i rök. Hur vi tar saker för givet. 

Jag hade även med mig "Förvildad, tillväxt" som jag visat på silvanum, mina fotovävar som jag älskar.
Det såg ut lite såhär
Det enda tråkiga var att när pressen var och fotograferade så hängde mina saker diagonalt och väven längst ner var vänd med baksidan utåt. Vilket jag tycker är så otroooooooooooooligt (mer betoning på det tack) dåligt? Att dom varken frågat om hur hängningen ska vara och sen låta det vara snett och ännu värre åt fel håll. Näe. 
Gick inte att få det riktigt rakt tillslut för något band hade släppt under allting :-(((
Lite av de andras verk^ en keramisk skog med ljudverk i sig, en berättelse om en dag i skogen med konstnärens pappa från när hon var liten.  
Fanns kossor och skulpturer av alla slag. Väldigt fin lokal där ute i ingenstans i Gysinge. 
Tack ni som kom <3