dimmiga dagar i skärgården

Det var en extrem dimma över ön igår. Vi såg knappt tomten. Mikaelas lektion var inställd och jag håller just nu på med en uppsats i kulturgeografin så har inte heller riktigt lektioner nu. 
Min morning set-up. Jordnötssmör n banan mackor, kaffe kaffe kaffe. Och begrepp-sökning för det är så rörigt. Centrum-periferi, relativa rum, förankring till platser. Även spår utav kräftskivan vi hade i lördags!! Vi pyntade med solar och ballongkräftor, vi snapsade, spelade finska musikquiz-charader-galenpanna-och typ en kurragömma lek med kräftor, vi åt mycket, och vi avslutade med att nattbada i kalla septemberhavet. Så himla mys och kul var det.
Anyways det var dimmigt och regn i luften och spooky vibes. ÄLSKAR sånt här väder. och råkade hata uppsatsen extra mycket så vi bestämde oss för en pluggpaus och drog ut för att fota lite.
Vi såg knappt någonting och det läskigaste var nog att man knappt såg havet. Fastlandet existerade inte på andra sidan havet. 
Vart är vi ens? ... A dream within a dream within a dream....
Döda fiskmåsar på strandkanten. Det är lite läskigt vid havet. Det är väldigt tyst. Det står still. Jag tänker på skeppsvrak, fiskare och sjömän som dött till havs, spöken, the lighthouse, sjöjungfrur.
Då och då åker militärskepp förbi och in i molnen
Är så himla lycklig över den här flytten. Både över att bo med Mikaela och att bo i hus OCH på ön. Det är liksom en kombo av tre saker. Känner mig så FRI över att kunna laga mat när jag vill och använda köket läääänge. Bakade bröd idag. Har inte kännt jag kunnat göra det på länge. Vi kan spela hög musik för vi stör ingen. Bless the island.