Whisky, säckpipor och kiltar. Its Scotland mate.

Klanen MacStröm var på RESA!! Nej men jag, mi brother och mamma drog till skottland (Edinburgh + höglandet) i en vecka för att fira våra big bdayz. 25, 40 och 60!! Och totalt VÄRT att åka iväg. Kultur, VILDMARK (ugh) och DRÖMmytologi. Förlåt men skottland är sinnessjukt? 
Inget är i ordning i detta inlägg <3 men staden var ju PROPPAD med monument, fontäner, slott och gotisk/viktorianska byggnader och parker. Så mystiskt? Förstår hundra procent till att deras landsdjur är enhörningen och att Harry potter blev inspierat av Edinburgh?? Vart annars 
Calton Hill!! med utsikt över hela skiiiiten. Vi bodde i Old Town med gångavstånd till allt som var värt att se.
Pubmat, telefonkiosker, öl och säckpipor. Glömde min plånbok på puben <3 efter någon timma första dagen <3 kändes som en bra start (som tur hade en gubbe plockat upp den när jag sprang tillbaka efter ha gått något kvarter bort). 
Harry potter fan walk: Tom Riddles/Voldemorts grav (våldgästade en turistguidad grupp inne på kyrkogården för att hitta graven), gick längst färglada gatan där HP museum/butiken låg  (diagongränden inspon) och Chamber of secrets hehe. Såg även tåget MED ÅNGLOK och allt när vi var i Höglandet några dagar senare. Vi åkte också förbi skolorna som Hogwarts ska vara inspirerat ifrån. Men många local myths om vad när hur saker blivit till i HP världen. Men liksom. Förståligt.
Kaffe och promenad i Dean Village. Så svårt med kaffekultur i andra länder? Fick nästan aldrig till det. Men hittade ett veganskt HUNDCAFE, dom hade dessutom att dom gjorde coffee art gratis? Dom kunde göra hundportätt eller skriva UT FRIERIER PÅ LATTEN??? förlåt men om jag inte blir friad till på det sättet så är det ju ett nej??? ett hundportätt på en latte pls? en ring i botten av kaffesumpet. the romance. (The coffee saint i edinburgh!) 
SEN DROG VI IVÄG PÅ EN TREDAGARS TUR TILL HÖGLANDET/ISLE OF SKYE!! AHH!! (nu kommer inga bilder i ordning pga orkar ej sortera bättre). Vi var på en guidad tour med ett annat par + JC som jag blev kompiz med. Man fick fixa boende och så själv på isle och skye och vi bodde i Broadford... Så mysig liten hamnstad men väldigt öde. Turen var ganska nice för fick höra skoj funfacts (legender och historia) och liksom, hon visade oss alla highlights. jag älskar ju att turista? orkar ej vara sjändständig hela tiden utan ganska skönt bara... hänga med och lita på att dom visar en det som är värt att se???? ANYWAYS nog med review: Besökte Loch ness monstret och paid my respects till att ha skrämt sjömän i några tider. Tyvärr va den dumma färjan fullbokad så fick inte åka ut på djupet men badade fötterna och plockade med stenar i fickorna från sjön (tyvärr inga fossiler från nessie?)
Eilean Donan Castle!! Här har tydligen Bond spelats in??? Kände hundra procent jag hade kunnat bo där och försvarat slottet med kanonkulor och svärd? Kände i allmänhet jag hade gjort det var som i skottland? Att bli en MacNågonting klan och slagits
Portre, liten hamnby. Köpte yttepytte whiskeyflaskor där i souvenirer.
Kilt rock
En blåsig utsiktsplats
Fairy Glen!! En MAGISK plats fyllt med älvor (och får). Fanns en älvcirkel där man tog med sig något från den omagiska sidan, som en knippe gräs, sen för att få sina önskningar att slå in av älvorna så vandrade man in i spiralcirkeln, lämnade gräset och backade sedan ut ur cirkeln baklänges. Gjorde det uppenbarligen men änsålänge har inte my wish come true... Men hörde senare att en mans önskan om att få sina döttrar att bli vackra föralltid hade lett till att älvorna förvandlat hans döttrar till fem berg (The five sisters) så känns som det är lite på egen risk att önska saker. AJA. Usch vad mytologi är nice. Hade fan också velat bli ett berg. Drömyrke.
NÅGOT annat litet slott som hade en fantastisk trädgård. Väldigt mystisk den med. Förövrigt att det var dimma och regn hela resan spädde ju på mystiken ännu mer? Drömväder. Förutom någon timma där man inte kunde se ut något alls för dimman var så tjock. Vi körde ju också på så smala vägar som kändes enkelriktade fast dom itne var det. Konstant tvärnitar och backa ner i diken för släppa förbi folk (Eller väja för får som sprang ut i vägen) livsfara <3 
Fairy pools :') Vandring i bergen bland forsar, vattenfall upp till fairy pools. Dyngsur och bassänger i skorna. Men väldigt värt.
FAMOUS HIGHLAND CATTLE!!! Minns den bruna hette Honey. Fick mata henne med morötter. Hon var gravid :'( 
Dalwhinnie Whiskey Distillery :') Små smakprov av vidrig /sry not sry/ whiskey <3. Min bror köpte en dyr lyxig flaska och vi andra stod och grimaserade medan vi svalde. Smakade som något man snodde när man var 15. Men kändes ändå lyxigt. En dag i bilen kom en annan guide och bjöd på whiskey som hade med sig till turister, så vi satt där i bussen bland bergen och drack ur pappmuggar. Authentic Scottish experience.

Amazing resa och glad vi firade våra födelsedagar såhär. Nu är det bara Tims bday kvar påriktigt.
Så mycket mer som hände på resan. Som en exTREM afternoon tea session och livemusik på gatorna. Men jag har tusen bilder till på mobil. Som ska läggas ut någon gång.  Som att jag fick en ny kompiz från Australien som var på ensamresa genom europa. Kände att resa själv är nog inte så dumt ändå? Kanske nästa steg.

Kommentera här: