Sommarens sista vandring//Årefjällen

Jag, Bryan och Sara satte oss på ett 14 timmar sömnlöst nattåg upp till åre i tisdagskväll och var ute fyra heldagar på vandring och kom hem i lagomtid precis till skolstart!! Såhär såg det ut ungefär: 
Första dagen var inte ultimat, det var väldigt kallt och regnigt och blåsigt. Vi hade planerat att första dagen skulle vara topptur men vi fick planera om det ganska direkt då vädret var kaos + ovärt med livsfara för att inte ens se något pga molnen.
Vi tog oss igenom skogen och valde slå upp läger ganska direkt då vi inte ville ut på kalfjället i vädret..... lite skydd med granarna. + sömnbristen från det dumma nattåget. Tips till SJ: släck lamporna på nattåg??? och ha inte säten med armstöd i sten man inte kan lägga sig på
Andra dagen var det liiite bättre väder så vi vandrade på åreskutan runt/lillskutan runt (vi gick vilse mellan lederna och vet tbh inte riktigt vilken vi vandrade på, kartan och appen och ledskyltarna sa alla olika saker med nummer vs lednamn vs spår så det var inte superlätt)
Färgtwins
In i dimman, off we go
På toppen fanns det fortfarnde snö kvar!! stenhård isigt packad
Efter att ha missförstått skyltar igen och vädret började bli sämre så hade vi missat vår tänkta tältplats och började desperat leta efter något som inte var på toppen av berget. Vi vandrade mot mullfjället och tänkte någonstans på sträcken Åre-Duved över fjället-leden och hamnade någonstans vid ullådalen. Gick rakt in i en renflock på vägen dit.
Dag tre skulle vi gått mullfjället runt från sista platsen men Sara var kall, blöt och hade omtenta och bestämde för att ta in på hotell nere i duved, så vi gick genom ullådalen och genom tegefjället ner mot duved istället för att lämna av henne där. Hela denna dag var i lera och vi sjönk ner till knäna och var dyngsura. Tungt att gå i typ kvicksand med ryggsäcken. Många pauser
Vi tog oss tillslut in till Duved!! Så fin kyrka?? Wanna get married there liksom? Eller flytta in och hemsöka. wow
Vi lämnade av Sara till hotellet och sen vandrade jag och Bryan ner mot Tegerforsen där vi slog upp tältet för kvällen. Första dagen med soligt väder så vi hade hoppet högt uppe men det var kallaste natten någonsin <333 Fick även veta av en tant på vandring att vattennivån stigit här ca 20 meter på någon vecka vid stranden... Fick akut klimatångest då jag även nyss varit i Gävle där det är översvämningar och hela staden är Atlantis
Sista dagen vandrade vi Duved-Åre via tegerforsen men har noll bilder från den biten. Kanske för jag mådde skit av sömn/vattenbrist och kändes som min hjärna låg i en kall pool fast jag svettades och hade ingen hud kvar på fötterna av alla skavsår i mina blöta leriga skor. Tillslut tog vi oss fram- med enda motivationen espressohouse lyxkaffe (som vi sett första dagen fanns) MEN DEN HADE TYP KONKAT/BÖRJAT RENOVERA på dom här korta dagarna och fanns inte kvar???? så vi hamnade på ett mysigt café, drack en riktig kopp kaffe, insåg att på finska betyder ordet Semla= en bröd fralla för oss. Och att bulle=fika semla. its a mess. 
Innan nattåget gick så chillade vi nere vid stranden, tittade på hundar som gick förbi och Bryan var kaxig och badade. Very cool. Så egentligen var jag den enda som verkligen STANK på tåget hem sen. <3 älskar att vara den ofräscha i gänget <3
 
Så såg den sista fjällresan för denna sommar ut. Tre resor på nästan en månad. Känner väldigt WELL done? Nu får jag ba ta körkort så jag kan köra ut istället för dessa nattåg och anpassning. 
Åre was nice men förstår inte hur folk vågar åka i så branta backar??? skidor är en annan dimension